Saturday, December 27, 2008

2 λέξεις να κλείσουμε τη μέρα…

Μετά από το ξέσπασμα όλων αυτών των ημερών επέρχεται ηρεμία. Είναι η ηρεμία λόγο των γιορτών; Είναι η κούραση των προηγούμενων ημερών; Ή μήπως είναι η ηρεμία πριν την καταιγίδα; Είναι ερωτήματα που θα απαντηθούν λίαν συντόμως. Η πρόθεση για περαιτέρω κινητοποιήσεις υπάρχει από τη πλευρά των ατόμων που ούτως ή άλλως αγωνίζονταν και αγωνίζονται για αυτά που δικαιούνται, το θέμα είναι αν θα ακολουθήσουν το ίδιο μαχητικά και οι εργαζόμενοι, μαθητές, φοιτητές ή θα επαναπαυτούν στην παροδική «χαρά» των Χριστουγέννων και επιστρέψουν στο λήθαργο που θα τους ρίξουν τα ΜΜΕ.

Όλα τα θέματα δείχνουν να έχουν κουκουλωθεί από το «μαγικό πέπλο των Χριστουγέννων» και ξαφνικά δε θυμόμαστε το νεκρό Αλέξη, δε θυμόμαστε τα γεγονότα των προηγούμενων ημερών, δε θυμόμαστε την υπόθεση Βατοπεδίου, δε θυμόμαστε την ψήφιση του προϋπολογισμού αλλά και μια σειρά από νέα μέτρα που θα ισχύσουν από 1η Ιανουαρίου. Μοιάζουν όλοι να ενδιαφέρονται για το ρεβεγιόν της αλλαγής του χρόνου και χάνονται μέσα στο ψάξιμο για το μαγαζάκι στο οποίο θα κλείσουν τραπέζι. Μπράβο σας.

Αγανακτείτε με τους αλήτες που σπάσανε την Αθήνα και δεν αγανακτείτε με τους αλήτες που έχουν σπάσει τα νεύρα σας με τα σκάνδαλά τους; Αγανακτείτε με εκείνους που έκαναν πλιάτσικο και έκλεβαν από τα μαγαζιά στο κέντρο αλλά δεν αγανακτείτε με εκείνους τους πολιτικάντηδες που κλέβουν τα λεφτά που βγάζετε με τον κόπο σας καθημερινά, με τα καταστήματα που πουλούν τα προϊόντα τους με κέρδος άνω του 100%, με τα σούπερ μάρκετ που κάνουν ανατιμήσεις κάθε μήνα, με την αστυνομία που έχει αναλάβει το ρόλο του προστάτη των ισχυρών και όχι του απλού πολίτη;

Είστε τόσο ζώα που πιστεύεται τους δημοσιογράφους που το παίζουν προστάτες σας με τις βίλες στη Κηφισιά και την Εκάλη δίπλα από τα αφεντικά τους; Πραγματικά μας γεννιέται η απορία για το πόσο μεγάλη δύναμη έχει στο σύνολό του το σύστημα και πόσο υπνωτισμένος μπορεί να είναι ο κόσμος. Υπνωτισμένος και ανήμπορος.

http://aimatounoemvri.blogspot.com/2008/12/2.html

0 comments:


Free Blogger Templates by Isnaini Dot Com and Insurance News. Powered by Blogger