Saturday, December 27, 2008

Έλεος με την υποκρισία για το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή

Στις 9 Δεκεμβρίου, ευθαρσώς όπως πάντα, κάναμε μια τολμηρή πρόταση, χωρίς τσιριντζάντζουλες. Κοιτάξαμε την αλήθεια κατάματα και προτείναμε

Ένας μόνο τρόπος υπάρχει για να αποζημιωθούν οι έμποροι. ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ;

να ανοίξουν την Κυριακή, ΜΟΝΟ τα μαγαζιά που επλήγησαν.

Και για να γίνουμε πιό κατανοητοί, σε όσους φοβούνται να πουν και να ..ακούσουν την αλήθεια, εννούμε το άνοιγμα των καταστημάτων ΜΟΝΟ αυτή την Κυριακή και καμία άλλη, ποτέ, για κανένα λόγο, ως ελάχιστη ένδειξη συμπαράστασης της κοινωνίας προς τα μαγαζιά του κέντρου της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, που είδαν τον τζίρο τους να μειώνεται κατά 80%.

Επίσης, είναι μια ευκαιρία να βγάλουν ΚΑΙ αυτοί, εκτός από τα γνωστά malls κανένα φράγκο, απαραίτητη προϋπόθεση για να συνεχίσει να υπάρχει αγορά, εμπόριο και ..ζωή.
Τα υπερκαταστήματα, χάριν κυρίως της δυνατότητας να προσφέρουν πάρκιγκ, πήραν (και παίρνουν πάντα) όλο το πακέτο. Και αυτό είναι ΑΡΡΩΣΤΙΑ για την κοινωνία μας.

Είναι απαράδεκτο, ένα μόνο κατάστημα, ξένων συμφερόντων, το "The Mall" στην Αθήνα και δύο στη Θεσσαλονίκη, το "COSMOS" και το "CARREFOUR", να κάνουν μεγαλύτερο τζίρο, από τα 80.000 λοιπά μαγαζιά. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ!

Οι συνθήκες στις δυό μεγάλες πόλεις (το κυκλοφοριακό και η έλλειψη πάρκιγκ) έφεραν σε δυσχερέστατη θέση όλα τα υπόλοιπα μαγαζιά.
Ήρθαν και οι ταραχές, που απέτρεπαν τον κόσμο να κατεβαίνει στο κέντρο, ήρθαν και οι καταστροφές σε πολλούς απ'αυτούς και οι άνθρωποι αναστέναξαν.
Η εφορία όμως δεν ξέχασε να τους στείλει το ραβασάκι της περαίωσης, ούτε το ΤΕΒΕ το λογαριασμό, ούτε το ΙΚΑ, ούτε η ΔΕΗ, ούτε....
Νομίζω πως όλοι κατανοούν, πως πρέπει με κάποιο τρόπο να δώσουμε ζωή, στον κοινωνικό ιστό της πόλης.
Και η Κυριακή αυτή είναι ΜΟΝΑΔΙΚΗ ευκαιρία.

Έγινε λοιπόν προσπάθεια να ανοίξουν ΜΟΝΟ τα καταστηματα του κέντρου.
Τα μεγάλα συμφέροντα όμως, που ξέρουν ότι είναι καθοριστικής σημασίας να λειτουργήσει η υπόλοιπη αγορά, με κλειστά τα παραπάνω υπερκαταστήματα, έδρασαν.
Έτσι εμφανίστηκαν διάφοροι -και μεταξύ αυτών- κάτι περίεργες εκπρόσωποι των ιδιωτικών υπαλλήλων, να υπερασπίζονται με πάθος τις "πολυεθνικές" (αδόκιμος όρος καθώς οι ιδιοκτήτες τους είναι ..μίας εθνικότητας).

Μεταξύ αυτών και η συμπαθής, Σοφία Καλαντίδου (ΚΚΕ, Εργατικό κέντρο).
Σοφία: ας αφήσουμε την υποκρισία και τον ανέξοδο λαϊκισμό. Δεν μας είχες συνηθίσει σε κάτι τέτοιο. Δεν θα πάθουμε τίποτε αν δουλέψουμε μια Κυριακή, στην οποία θα μπορούν οι εργοδότες μας, να βγάλουν κάποια ..σπασμένα. Δεν εξυπηρετεί τίποτε το αλόγιστο μίσος εναντίον του "εργοδότη". Σιγά τον καπιταλιστή, που είναι ο ιδιοκτήτης ενός μικρομάγαζου στην Ερμού, που απασχολεί 3-4 κοπελίτσες. Δεκ κατανοούμε τη συμπαράστασή σου στην οικογένεια Arnault και Defforey (ιδιοκτήτες του Carrefour), ούτε στον Σαμουήλ Φάις (ιδ.του Athens Mall) !!! Τα μπερδέψαμε όλα στη διαλεκτική της οικονομίας....

Εν πάσει περιπτώσει, επειδή, από την τηλεόραση, δεν μπορεί κανείς να καταλάβει, πού είναι το πρόβλημα, να το ανακεφαλαιώσουμε :
Το θέμα είναι να ανοίξουν τα μαγαζιά ΜΟΝΟ στους δήμους Θεσσαλονίκης και Αθήνας, με απόλυτη διασαφήνιση ότι θα μείνουν κλειστά τα μεγάλα εμπορικά κέντρα τα οποία ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ να προφέρουμε: COSMOS, IKEA, CARREFOUR, MALL, κ.λ.π.

Καλούμε όλους όσους συζητούν στα ¨κανάλια" να γίνονται σαφείς. Να μη φοβούνται να δώσουν στον κόσμο να καταλάβει, ποιό είναι το πρόβλημα. Δυό τρεις λεξούλες είναι, μη φοβάστε να τις λέτε: CARREFOUR, COSMOS, MALL (ενδεχομένως δυό τρία ακόμη)
Μετά από όλα αυτά, έχει ενδιαφέρον η γνώμη σας. Για αυτό και βάλαμε την ψηφοφορία, που βλέπετε πάνω πάνω στο taxalia. Πείτε τη γνώμη σας, τη διαβάζουν πολλοί!

http://taxalia.blogspot.com/2008/12/blog-post_1059.html

0 comments:


Free Blogger Templates by Isnaini Dot Com and Insurance News. Powered by Blogger