Sunday, December 28, 2008

Στην κόψη του ξυραφιού.....(πλέον).

(κάντε "κλικ" στο δημοσίευμα απο το "Π" για να το διαβάσετε και να δείτε οτι πάνε "κατα διαόλου" οι ημερήσες - καταρχήν - εφημερίδες, αφού μοιάζουν ολοένα και περισσότερο με...μαμουθ σε περίοδο παγετώνων....Τεράστιοι οργανισμοί, με νοοτροπία "νταβατζή", δυσκίνητοι σε μια εποχή που και το τελευταίο δευτερόλεπτο "παίζεται" στο πεδίο της ενημέρωσης σαν...ξερολούκουμο, ανεκπαίδευτοι ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ οι δημοσιογράφοι, εκδότες και διευθυντικά στελέχη, παρακολουθούν...έντρομοι το...τσουνάμι να ερχεται και δεν ξέρουν τι να κάνουν και το κυριώτερο δείχνουν και είναι ...παραλυμένοι απο φόβο και εφησυχασμό οτι...θα αργήσει μια δεκαετία να τους σκεπάσει το κύμα και εντωμεταξυ μεχρι τότε επειδη εχουν ολα τα λεφτα και ελέγχουν το...κύκλωμα θα έχουν καταφέρει πιστεύουν να δημιουργήσει την..επόμενη ημερα - για πάρτη τους βέβαια).

Παράλληλα σουλατσάρουν "στην πιάτσα" άσχετοι νεόκοποι "εκδότες", αρχιλαμόγια "νονοί" δημοσιοκάφροι που έχουν ξεχάσει εδώ και χρόνια ακόμη και πως γράφεται το όνομα τους αλλά "πουλάνε όνομα και παπατζηλίκι" σε επίσης....μαυραγορίτες που ονειρεύονται...διαπλοκή και...μαύρο χρήμα(!!) και υποτίθεται "αγοράζουν"τα...κατάλληλα "πιστόλια" (μόνο που αυτοί πλέον δεν κάνουν ούτε για...σούπα σε Χαμαμ του Καϊρου)....Παρακμή....Πλήρης.

Πλανώνται βέβαια πλάνην οικτρά(και κάπου μέσα τους αρχίζουν να το....βλέπουν).
Στις ΗΠΑ και την ΕΕ οι αντίστοιχο εκδότες ξεκίνησαν τις αλλαγές και τις προσαρμογές εδώ και μερικά χρόνια - μια 5ετία τουλάχιστον πιο πριν ο πιο καθυστερημενος. ΕΔΩ ακομη το...συζητανε και το...σκεφτονται!

Ισως τελικα να ειναι για το καλο της Ελλαδας. Να απαλλαγει ΣΕ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΖΙ. Δεν είναι και άσχημα...- Αλλα το προβλημα ειναι γιατι να...χαθουν τόσοι δημοσιογράφοι και γιατι η Ελλάδα να μείνει για καιρό μετέωρη σε αυτο το κρίσιμο "πεδίο" το οποίο είναι βέβαιο οτι θα έρθουν να καλύψουν άλλοι εκτός Ελλάδας....(το παράδειγμα του Alpha είναι χαρακτηρστικό - το RTL και οι Γερμανοί εσείς τι λέτε; Τα ελληνικά συμφέροντα θα εξυπηρετήσουν στην ενημέρωση, όταν και όπου θα θελήσουν να...παίξουν;).

Ορισμένοι νομίζουν οτι η...μεταβατική κατάσταση και περίοδος θα πάει ομαλά και θα διαρκέσει "μερικά χρόνια". Η ουσία είναι οτι αυτή η περίοδος άρχισε πριν 6-7 χρόνια και τώρα τελειώνει (σε 2-3 χρόνια). και εδώ ακόμη το...συζητάνε και το...σκέφτονται! Παντελώς και πλήρως ΑΝΕΤΟΙΜΟΙ.

Η ΕΣΗΕΑ είναι έτοιμη;

Ασχετο σημείωμα Προς εκδότες:
Θα διασωθείτε (κουτσά - στραβά) και θα επιπλεύσετε ΜΟΝΟ ΕΑΝ αρχίσετε να πληρώνετε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ με τεραστια ποσα για ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ και οχι δημόσιες σχέσεις και φρου φρου κι αρώματα και ΜΟΝΟ εαν πετάξετε εκεί που είναι η θέση τους, ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ολα τα περιττώματα που πληρώνετε ένα σκασμό λεφτά για να αναπαράγουν αυτό που είναι μαζί με το σκυλολοϊ που σέρνουν δίπλα τους ...δηλαδή το απόλυτο τίποτα, ΜΟΝΟ εαν η ΕΣΗΕΑ επιβαλλει επίσης μισθους 10.000 ευρώ το μηνα ΚΑΘΑΡΑ σε ΚΑΘΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ και να μην επιτρέπει την λειτουργια ΚΑΝΕΝΟΣ μεσου ενημέρωσης χωρις επαγγελματίες δημοσιογράφους - φυσικα ΚΑΝΕΝΑΣ δεν θα ειναι σε pay roll επιχειρηματία, τράπεζας, κρατικού φορέα κλπ

Και αυτα είναι τα ελάχιστα, για να αρχίσουμε όμως απο το "μαλλί" και την ουσία.....
Αλλιως, η αυγή του τέλους πλησιάζει ούτως ή άλλως....

http://orfni.blogspot.com/2008/12/blog-post_3170.html

0 comments:


Free Blogger Templates by Isnaini Dot Com and Insurance News. Powered by Blogger